onsdag 2 januari 2013

Nådens evangelium går utöver det mänskliga förnuftet


Evangeliets budskap är utformat så att det går tvärtemot allt vad förnuft och logik heter. Evangelium om Kristus  kallas både hemlighet och dårskap.

En människa kan aldrig förstå att Gud tar emot människor och gör dem till sina barn, att Han skänker dem himmelen, oberoende av deras gärningar, vad de gjort eller inte gjort. 

Guds outgrundlig nåd, den kan vi aldrig första. Vi vill hela tiden tro, att  orsaken till frälsningen är något litet inom oss, Gud har sett något särskilt inom just mig, men, nej, Guds kärlek tog aldrig  hänsyn till detta.

Skriften säger: "det beror inte på någon  människas vilja eller strävan utan på Guds  barmhärtighet"(Rom.9:16). Ja, men var det då ända inte för att jag hjälpte till? NEJ. "Av nåden är ni frälsta genom tron, inte av  er själva Guds gåva är det, inte på grund av gärningar för att ingen skall berömma sig" (Ef.2:8,9)Men var det ändå inte BÅDE  gärningar OCH nåd? NEJ. "om det var av nåd, så var det inte på  grund av gärningar, annars vore nåden inte längre  nåd" (Rom.11:6)

Så är budskapet om att Gud tar emot syndare, nådens budskap, för det mänskliga förnuftet, en dårskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar