onsdag 6 augusti 2014

Lyft upp korset för världen!

Sedan kom Amalek och stred mot Israel i Refidim. Då sade Mose till Josua: "Välj ut manskap åt oss och drag ut i strid mot Amalek. I morgon skall jag ställa mig överst på höjden med Guds stav i handen." Josua gjorde som Mose hade sagt till honom och stred mot Amalek. Men Mose, Aron och Hur steg upp överst på höjden. Och så länge Mose höll upp sin hand hade Israel övertaget, men när han lät handen sjunka fick Amalek övertaget. När Moses händer blev tunga tog de därför en sten och lade under honom, och han satte sig på den. Sedan stödde Aron och Hur hans händer, en på var sida. Så hölls hans händer stadiga till dess solen gick ner. Och Josua besegrade Amalek och hans folk med svärd.” (2 Mos 17: 8-13)

Gud hade sagt om staven att den kunde dela vatten. Guds löfte var knutet till staven. Nu sträcker Moses upp sina händer inför Gud med Guds stav. Det är som om han dels meddelar: ”Vi behöver din hjälp” och dels håller upp tecknet för Guds löfte. Staven.

En annan stav hade israeliterna fått i öknen när de anfölls av giftormar. En stav med en kopparorm på. Och till den staven hade Gud knutit ett löfte. Varje gång man ser på staven med kopparormen, så blir man botad om man är ormbiten.

Vi har också en stav eller ett träkors med Guds löfte. Det är Jesu Kristi kors. På korset dog Jesus för alla synder. Han befriade oss från synden och den ondes makt. Han uppstod ur graven på tredje dagen.

Det uppreste korset är grunden för vår frälsning och räddning från fienden.

Jesus säger:

liksom Mose upphöjde ormen i öknen, så måste Människosonen bli upphöjd korset för att var och en som tror på honom skall ha evigt liv.” (Joh 3: 14-15)

Ty detta är min Faders vilja, att var och en som ser Sonen och tror på honom skall ha evigt liv, och jag skall låta honom uppstå på den yttersta dagen." (Joh 6: 40)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar