måndag 9 december 2013

Var och en som är av sanningen lyssnar till Kristi röst



Man kanske skulle tro att denna underbara sanning att Gud av nåd förlåter syndare därför att Kristus är offrad för oss på korset ljuder ljuvligt i allas hjärtan som hör detta. Men Kristus säger att inte alla hör och tror detta budskap:

”Var och en som är av sanningen lyssnar till min röst.” (Joh. 18: 37)

De allra flesta judar och hedningar förkastade Honom.
Sanningen är att Kristi vittnesbörd antingen tas emot eller förkastas. Även om hans budskap är precis vad alla människor behöver höra och tro för att finna lyckan och glädjen, så är det bara var och en som är av sanningen som lyssnar till hans röst.

Vår syndiga natur vill nämligen inte höra vad han säger. Vi vill inte höra att vi är fel ute, att vi är skyldiga inför en helig Gud, att vi inte lever upp till Guds förväntningar. Men det är sanningen, vare sig vi tror det eller ej. Kristus kommer inte för att tala om för oss hur duktiga vi är. Han säger till oss att utan honom är vi ingenting.

Men han säger också att i honom, i tron på honom äger vi allting som är värt att äga. Genom Jesus Kristus har vi syndernas förlåtelse, evigt liv och rättfärdighet, nåd och salighet.
 Genom Jesus Kristus har vi gemenskap med Gud och är insatta i hans rike, där han är vår gode och kärleksfulle Frälsare och kung.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar