söndag 15 december 2013

Vad Jesus betyder för oss idag


Mänskligt liv handlar inte bara om att äta, sova, jobba, ägna sig åt fritidsintressen och föröka sig. Livet ser så mycket annorlunda när man inser att Gud har skapat oss, ja inte bara det, han har ett mål och en mening med våra liv och han älskar oss. Men vi upplever det inte alltid så. Tvärtom känns Gud för många människor väldigt långt borta och livets mening är bara ett stort frågetecken. Vi upplever det så för att vi har avlägsnat oss från Gud. Vi missade målet med våra liv genom vår synd.

Men det glada budskapet är att Jesus Guds Son ändrat på den saken. Eftersom vi inte närmade oss Gud, så närmade han sig oss när han sände sin enfödde Son: Jesus Kristus. Bibeln säger:

Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv.” (Joh.3:16)

Genom Jesus Kristus är Gud oss plötsligt väldigt nära, ja, så nära att han själv blivit människa, blivit som en av oss, inte för att döma oss, utan för att rädda oss, frälsa oss. Så nära att han tagit på sig alla våra felsteg, alla våra överträdelser, alla våra missgärningar, alla vår synder och klätt oss i fullkomlig förlåtelse, rättfärdighet och försoning den stund han led och dog på korset.

Hur ser livet ut när man tror så? Plötsligt behöver man inte vara rädd för döden. Varför då? Jo, därför att vi vet att när jag
litar på att det Jesus gjort är tillräckligt, så är det som skilde mig från Gud borta. Du och jag är förlåtna genom Jesus Kristus och är vi förlåtna då innebär döden att vi får komma hem till Gud.

Tänker vi på vilka problem vi människor har med våra onda hjärtan så var det kanske någon som tänkte på en patentlösning som löste alla knutar som gör att vi inte lever det goda och kärleksfulla livet.
Jag kanske gör någon besviken när jag påstår att inte ens kristna lever det perfekta livet. Det behöver väl förresten ingen tveka om. Världen är fylld av kristna som är allt annat än fullkomliga människor.

Men det finns faktiskt en skillnad: den som tror på syndernas förlåtelse genom Jesus Kristus, han eller hon vill verkligen lyda och älska Gud, inte för att Gud tvingar honom eller henne, utan av fritt hjärta för att man vet att man är älskad av Gud. Guds barn vill inte lyda Guds bud för att få ett gott samvete, utan för att man redan har ett gott samvete genom den förlåtelse Kristus vann på korset.

Bibeln säger: ”Så uppenbarades Guds kärlek till oss: han sände sin enfödde Son till världen för att vi skulle leva genom honom. Kärleken består inte i att vi har älskat Gud utan i att han har sänt sin Son till försoning för våra synder. Min älskade, om Gud älskade oss så högt. Är också vi skyldiga att älska varandra…Vi älskar därför att han först har älskat oss” (1 Joh. 4:9-11, 19)

Eftersom kärleken från Gud genom Jesus Kristus inte riktar sig bara till vissa människor, utan alla människor, vill jag inbjuda var och en att tro och förtrösta på det Gud säger till oss idag: ”Dina synder är förlåtna, genom Jesus Kristus, gå i frid.”


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar