söndag 22 december 2013

Ett budskap att föra vidare



Skriften säger att Gud ger oss Kristi rättfärdighet. Den rättfärdighet inför Guds heliga Lag som Kristus uppvisade under sin jordetid, den klär Gud oss i. Så när Gud ser på oss så ser han inte alla våra synder. Vi har genom dopet och tron blivit klädda i Kristi rättfärdighet. Inför Gud finns inte en enda fläck. Vi är förklarade rättfärdiga genom Jesus Kristus vår Frälsare.

Och dessa underbara gåvor som han gett oss vill han inte att vi skall behålla för oss själva. Han vill att vi skall räcka dem vidare till dem som inte har dem, till dem som inte har hört.

”Sion, du Glädjens budbärarinna, stig upp på ett högt berg, Jerusalem du glädjens budbärarinna, höj din röst med kraft.
Höj den utan fruktan, säg till Juda städer: ’Se, er Gud!’ Ja, Herren, HERREN kommer med makt, hans arm visar sin makt, Se han har med sig sin lön, hans segerbyte går framför honom.”

Tänk ett sådant underbart vi har att föra ut till våra vänner och ovänner. Vi får peka på Kristi kors och säga: ”Se, er Gud!”. Det är en sådan Gud vi har, en Gud som älskar ända in i döden och som ger oss del av det segerbyte han vann.

Och när vi känner oss svaga och stapplande så tröstar oss Gud att Kristus skall bära oss:

”Han för sin hjord i bet, som en herde, han samlar lammen i sina armar, han bär dem i sin famn. Sakta för han moderfåren fram.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar