lördag 21 december 2013

Människan kan inget lägga till det fullbordade



Allt är fullbordat på Jesus Kristi kors. Evangeliet säger att vedermödan är slut, att lidandet är slut, att synden är sonad på korset. Vi skall alltså inte tro att nu är det dags att sona för våra brott. Herren Gud själv säger till oss genom profeten att synden är sonad. Det skedde när Kristus led och dog för hela världens synd och gav oss sin egen rättfärdighet.

Men måste man inte göra något för att äga allt detta? Skriften säger: Du får tro, du för lita på, förtrösta på att det är sant, för
att Gud säger att det är sant. Tron är inget man gör, tron är att gripa om Jesu verk och säga till sitt oroliga hjärta: ”Hans försoning på korset är också min.”


Vi luras så ofta av vår lagiska natur att tro att vi skall ge till Gud för att han skall ta emot oss som hans egna. Men frälsningen handlar inte om att vi ger rättfärdiga gärningar till Gud. Det enda vi gett till Gud är när vi gav honom alla våra synder på korset. Nej Gud tröstar oss genom profeten: 

Folket ”har fått dubbelt igen av HERRENS hand för alla sina synder.”

Vi har fått. Han har givit oss! Och vad har han givit oss? Skriften säger att Gud ger oss Kristi rättfärdighet. Den rättfärdighet inför Guds heliga Lag som Kristus uppvisade under sin jordetid, den klär Gud oss i. Så när Gud ser på oss så ser han inte alla våra synder. Vi har genom dopet och tron blivit klädda i Kristi rättfärdighet. Inför Gud finns inte en enda fläck. Vi är förklarade rättfärdiga genom Jesus Kristus vår Frälsare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar