söndag 8 december 2013

Kristus vittnade om sanningen igår och idag



Kristus vittnade om sanningen redan för dem som levde innan han kom till jorden. Han vittnade om sanningen genom Moses och profeterna, genom offren i templet och prästtjänsten som talade om synden måste sonas genom offer. Varje gång en tjur eller ett får måste ge sitt blod, för folkets synd så pekade det fram mot Kristi kors där han göt sitt blod för mänsklighetens skuld.

När han kom höll han inte inne med sanningen att han var uppfyllelsen av GT:s alla profetior och förutsägelse.

Jag är vägen och sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig” (Joh. 14: 6), sade han.

Även idag vittnar Kristus. Skriften säger:


Ty det är tre som vittnar: Anden, vattnet och blodet, och de tre säger ett och detsamma. Om vi godtar människors vittnesbörd, så skall vi veta att Guds vittnesbörd är förmer, eftersom detta är Guds vittnesbörd: att han har vittnat om sin Son. Den som tror på Guds Son har vittnesbördet inom sig. Den som inte tror på Gud gör honom till en lögnare, eftersom han inte tror på vittnesbördet som Gud har givit om sin Son. Och detta är vittnesbördet: Gud har skänkt oss evigt liv, och det livet är i hans Son.” (1Joh. 5:7 - 11)

Anden övertygar oss vem Kristus är och vad han gjort för oss, det är Anden som ger oss tro. Dopets vatten vittnar om att vi upptagits som Guds adoptivbarn, och blodet från hans kors och i nattvardens sakrament vittnar för våra hjärtan att vi förblir Guds barn av hans nåd.

Det är så Kristus vittnar om sanningen för våra hjärtan idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar