fredag 6 december 2013

Fira medborgarskapet


 Kristi kungarike är inte ett sådant rike som jordiska kungar har. Hans rike är annorlunda. Han härskar inte genom tyranni, det är inget rike med slaveri eller våld. Det byggdes genom ett liv som inte var av den här världen, genom Kristi eget syndfria och rena liv. Det byggdes av han som höll Guds befallningar och som inte var träl under synden, han som blev slagen, hånad, bespottad korsfäst och dödad. Det var så hans rike byggdes.

Den frihet han bjuder är inte denna världens frihet. Den betyder frihet från synd, frihet från skuld, frihet från rädsla för döden, frihet från dom, straff och helvete. Frihet att leva som medborgare i Guds rike, i Guds stora familj, i rättfärdighet, i

glädje, i hopp om evigt liv, i trygghet och i Guds gemenskap, iklädda Kristi fullkomliga rättfärdighet och omsluten av hans förlåtelse.

Vi trädde in i hans rike genom dopets vatten, som en vandring från Egypten in i Kaanans förlovade land. Det var hans blod på korset som rädda oss från Egypten, från syndens och skuldens slaveri. Och vi firar vårt medborgarskap varje gång vi möts här för att höra Guds ord, ta emot avlösningen och Kristi kropp och blod under bröd och vin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar