torsdag 15 november 2012

Vad betyder att inte bekymra sig?


Jesus säger:

varför gör ni er bekymmer för kläder? Se på ängens liljor, hur de växer. De arbetar inte och spinner inte. Men jag säger er att inte ens Salomo i all sin prakt var klädd som en av dem. Om nu Gud ger sådana kläder åt gräset, som i dag står på ängen och i morgon kastas i ugnen, hur mycket mer skall han då inte klä er? Så lite tro ni har!” (Matt. 6: 28 - 30)

Man skulle kunna säga samma sak om annat. Varför bekymrar ni er för arbete, vem ni ska gifta er med, hur det ska ordna sig med huset eller lägenheten? Det är klart vi bryr vi ska bry oss, men lägger vi det i Guds hand? Litar vi på Skriften som säger:

kasta alla era bekymmer på honom, ty han har omsorg om er. ” (1Petr. 5:7) 

Be och ni skall få, sök och ni skall finna, bulta och dörren skall öppnas för er. Ty var och en som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar skall dörren öppnas.” (Luk. 11:9, 10)

Israels folk hade brist på vatten. Det är inget fel med att lida av det och det skulle inte vara fel av dem att be Gud om vatten. Men de ber honom inte om det. De anklagar hans representanter Moses och Aron.

 Det är inte fel av oss att önska att församlingen skall växa, att verksamheten skall bli livligare, att vi ska få en bättre kyrkolokal. Men ska vi klaga? Skall vi inte be Gud och lita på att han kommer att ta hand om oss, eller på olika sätt försöka verka så att det blir bättre?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar