tisdag 20 november 2012

Är att vara kristen främst en livsstil?


Om vi säger att vi inte har synd, bedrar vi oss själva och sanningen finns inte i oss.  Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet. Om vi säger att vi inte har syndat, gör vi honom till en lögnare, och hans ord är inte i oss. Mina barn, detta skriver jag till er för att ni inte skall synda. Men om någon syndar, har vi en som för vår talan inför Fadern - Jesus Kristus som är rättfärdig. Han är försoningen för våra synder, och inte bara för våra utan också för hela världens.” (1  Joh. 1:8 – 2:2)

Är man en kristen så vill man leva ett rent liv. En person som vill leva i olydnad inför Guds lag, som struntar i det Gud vill, hon kan inte kalla sig kristen eller ett Guds barn. Han eller hon har ingenting med Gud att göra, hur mycket man än pratar om Gud.

Det beror inte på att detta att vara en kristen i första hand handlar om att välja en särskild livsstil. Att vara kristen är att veta att man levt i strid med Guds bud, att veta att vi brutit mot Guds heliga lag, vi har kränkt Guds helighet genom att inte vara som Gud vill att vi ska vara, vi har inte älskat Gud och medmänniskan som vi borde, vi har kanske varit lata, avundsjuka, arga, olydiga eller otuktiga Vi har ljugit eller skrutit inför våra medmänniskor, vi har älskar egendomar mer än Gud eller sett om oss själva mer än människor som behöver vår hjälp. OCH ändå har Gud älskat oss, ja han har älskat oss så mycket att han sände sin enfödde Son till vår värld för att offras i vårt ställe

Att vara kristen är att tro just detta, att tro att Jesus Guds son är vår Frälsare, vår räddare från vår synd och skuld. Tror vi det, så förstår vi att Gud älskar oss, och då blir vi glada och längtar efter att få vara tillsammans med honom i himlen. 

Och vet vi att Gud älskar oss, och att han har gett oss denna räddning, denna frälsning helt utan vår förtjänst, helt gratis, ja då vill vi inte bryta mot Guds bud. Vi vill leva rent, vi älskar Guds lag och vilja och försöker att inte bryta mot den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar