tisdag 27 november 2012

Förlåtelsen som tillsägs oss är verkligen sann


Kristus gett kyrkan uppgiften att tillsäga syndernas förlåtelse, som Jesus säger i Johannes 20: 23:

Om ni förlåter någon hans synder så är de förlåtna, och om ni binder någon i hans synder så är han bunden." 

Och precis som man gör Gud till en lögnare om man förnekar vad Han säger i lagen, så gör man Gud till en lögnare om man förnekar vad han säger i evangeliet. 

Johannes säger i det femte kapitlet:

Den som tror på Guds Son har vittnesbördet inom sig. Den som inte tror på Gud gör honom till en lögnare, eftersom han inte tror på vittnesbördet som Gud har givit om sin Son.” (1 Joh 5: 10)

Att våra synder är förlåtna, att vi är rena och rättfärdiga inför Guds ansikte har inte med hur det känns i hjärtat eller att vi förstår att det kan vara så, det beror helt och hållet på att Gud säger att han lagt alla våra synder på Kristi kors och renat oss med hans blod. Vi litar fullt och fast på det Gud säger i sitt Ord:

Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet….Mina barn, detta skriver jag till er för att ni inte skall synda. Men om någon syndar, har vi en som för vår talan inför Fadern - Jesus Kristus som är rättfärdig. Han är försoningen för våra synder, och inte bara för våra utan också för hela världens.” (1 Joh 1: 9, 2:1,2)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar