fredag 2 november 2012

Ljuset som inte slocknar


"[Kristus] skall utbreda rätten bland hednafolken. Han skall inte skria eller ropa, inte låta sin röst höras på gatorna. Ett brutet strå skall han inte krossa, en tynande veke skall han inte släcka."(Jesaja 42: 2, 3)

Guds nåd är beroende av Jesus och vad han gjort för oss. Han uppenbaras som den som gör något åt det liv som världen var beredd att kasta bort. I 2 Kor. 12:9 säger aposteln Paulus:

"Kraften fullkomnas i svaghet"

1 Kor. 1 lär oss att det behagade Gud att välja det svaga, och låta det starka stå där med skam. Gud väljer inte för att vi är så märkvärdiga. Han gör något av det som ingenting var.

Det kan finnas tider i våra liv som kan få oss undra: " Vad tjänar allt till? Hur ska jag kunna vara till nytta?" Ibland är vi kanske sådana som ler på utsidan, men gråter på insidan.

När vi känner oss som sådana brutna strån och rykande vekar, så är det viktigt att påminna sig: Kristus har inte gett upp! Han är strå-fixaren och vek-reparatören. Han får också det brutna strået att fungera och han ser till så att den rykande veken brinner med klar låga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar