torsdag 6 oktober 2011

Riket hör till de som tror på Jesus och Hans Ord


”Guds rike skall tas ifrån er och ges åt ett folk som bär dess frukt. Den som faller på den stenen skall krossas, och den som stenen faller på skall smulas sönder.” (Matt 21: 43)

Sonens död var inte bara startpunkten något nytt. Det var om Sonens död profeterna talat. Man hade predikat om försoningen, nåden och förlåtelsen från Gud. Nu kom den förkroppsligad från Gud. Han sänder sin egen Son.

Han var i världen och världen hade blivit till genom honom, och världen kände honom inte. Han kom till sitt eget, och hans egna tog inte emot honom. Men åt alla som tog emot honom gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn.” (Joh. 1:10ff)

Så lär oss Jesus hur viktigt det är att ta emot Ordet i tro när det förkunnas. Folket hade inte lyssnat till profeterna och man skulle snart korsfästa Guds egen Son.

Resultatet blir att Gud lägger hörnstenen för ett nytt tempel, ett nytt förbund. Gud ger vingården åt ett folk som bär dess frukt.

Det visar vilket ansvar vi har att ta emot och förvalta Guds Ord när det förkunnas för oss. Riket hör till de som tror på Jesus och hans Ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar