söndag 16 oktober 2011

Kläd er i rättfärdighetens pansar


"kläd er i rättfärdighetens pansar" (Efesierbrevet 6: 14)

Det står inte : "bygg upp era andliga muskler så att ert bröst blir hårt som ett pansar". Nej, det står: "kläd er i rättfärdighetens pansar". 

Rättfärdigheten inför Gud, den rättfärdighet som gör att vi kan bestå inte bara inför Guds domstol, utan också inför ondskans attacker, är inte något som kommer från oss, utan något Gud klätt oss i som inte är vårt. Det är nämligen Kristi egen rättfärdighet.

Den Guds lag som underkände hela världens ansträngningar att vinna rättfärdighet inför Gud, den lagen förklarade Kristus vara fullkomligt rättfärdig, helig. och ren. Och den rättfärdigheten får vi nu gömma oss under, klä oss i. Under den är enbart synd och uselhet. Men Gud ser inte synden för Kristi rättfärdighets pansars skull. Han ser oss som heliga och rena på grund av Jesu rättfärdighet.

Gud ser Kristi rättfärdighet som täcker oss.  Men det är också viktigt att vi ser oss själva i Kristi rättfärdighet. Att vi förstår att vi äger Hans rättfärdighet inför Gud. Att ikläda sig Kristi rättfärdighets pansar, det är att erkänna att vi är rättfärdigförklarade inför Gud, det är att tro att vi är förlåtna. Gör vi det, så kan vi säga till oss själva att den onde inte har något att hämta hos oss. Påminner vi oss om det, så får vi kraft att stå emot.

Det är när vi ser oss själva i Kristi rättfärdighet som vi får ny kraft så att vi kan säga med Paulus:

" Vi som har dött bort från synden, hur skulle vi kunna fortsätta att leva i den? " (Rom. 6:2)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar