lördag 22 oktober 2011

Kampen är inte hopplös


Kampen inte är hopplös. Gud har gett oss sin vapenrustning för att kunna stå emot på den onde dagen. 

Det gör vi inte genom att krampaktigt träna oss till lydnad, det gör vi genom att fly till Jesus Kristus genom tron och hålla oss till honom - då spänner vi sanningen som bälte om oss, klär oss i rättfärdighetens pansar, sätter beredskapen som kommer av fridens evangelium som skor på fötterna tar trons sköld och frälsningens hjälm samt griper Andens svärd som är Guds Ord.  Allt detta under bön.  Och när kampen är över får vi vila ut i Guds eviga rike.

2 kommentarer:

  1. Det märks att Du älskar att skriva om Din Gudstro,
    liksom jag! Men jag finner ingen som har lust att kommentera det håller kanske med till 100% och finner att det är överflödigt att tillägga någonting.
    "Vila ut i Guds eviga rike" efter den kristna kampen och lojalitetsprovet i denna onda värld, för det är det sannerligen också. Undrar bara vad Du menar med att vila och vad Guds eviga rike är för Dig?
    Det är ju ingen som är ovetande, inte många i alla fall, om vilken Gud som har ett namn och vittnen på hela jorden och är Skaparen av allt. De skiljer sig därför från den här världen enligt Jesu bön i Johannes kapitel 17. Vad anser Du om detta?

    SvaraRadera
  2. Vilan i Kristi rike handlar om gemenskapen med Gud, att få vara i Hans närhet.

    SvaraRadera