torsdag 13 oktober 2011

djävulens listiga angrepp


Vi ska, säger Efesierbrevet 6: 11: ta på oss hela Guds vapenrustning så att vi kan: "stå emot djävulens listiga angrepp."

Grundtextens ord för "listiga angrepp" (methodeias) är en militär term. Det är ren krigslist då fienden anfaller när man minst anar det, t.ex från sidan. Man kanske inte ens uppfattar på en gång hans förslag som ondskefulla. Visst är han listig.

·      Han framställer inte ondskan under sitt rätta namn. Han kallar girigheten sparsamhet, lögnen en halvsanning, lidelsen för njutning osv.
·      Med ljuvliga ord och stora löften gör han det onda behagligt för människan som när han lurade Eva i Eden (1 Mos.3:5)
·      Han försöker gömma för våra ögon att Gud faktiskt förbjudit eller påbjudit det eller detta
·      Han försöker gömma för oss varthän slutet för synden leder.
·      Han använder vars och ens utgångspunkt för att ramla i det ena eller andra diket. Lyckas han inte leda oss till förtvivlan över våra synder så försöker han leda oss till andlig högfärdighet.
·      Lyckas han inte att göra oss till världens vänner, så försöker han att göra oss till ovänner med Guds barn

Därför uppmanar Guds Ord oss:

"Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.  Ty vi strider inte mot kött och blod utan mot furstar och väldigheter och världshärskare här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarna. " (Ef 6:11, 12)

Dessa andemakter finns i himlarna. De skapades före oss men avföll precis som vi från Guds gemenskap och verkar ha tagit som huvuduppgift att förleda oss. Därför att det inte handlar om mänskliga förhållanden eller människor så räcker alltså inte våra mänskliga krafter.

2 kommentarer:

  1. Intressant att läsa Dina tolkningar från Ditt sätt att se på det hela.
    Det finns ju faktiskt en räddande ark, symboliskt, även i vår tid. De onda andemakterna slungades ut ur himlarna av Jesus, och kom ner till jordens närhet. Det var då som ändens tid började för den här världen. Då började tecknen på Jesu närvaro, första världskriget enligt Matteus kap.24.
    Vi skiljer oss helt från den övriga till bekännelsen kristna trosinriktningen, genom den förståelse vi har fått angående Guds ords sanning.
    Det främsta sättet att förleda människor bort från den ende sanne Guden är genom falsk gudsdyrkan som inte grundar sig på Bibelns sanna lära! Håller Du med om det?

    Jehovas vittnen har avslöjat vad som inte är förenligt med sann Gudsdyrkan vilket har lett till förföljelse i många länder från prästerskapet i de etablerade kyrkosystemen.
    Jesus förutsade även detta, så vems ande är vi beroende av för att kunna helt avskilja oss från den här världen?
    Finns det mer än en sann Gud? Har Du någon förklaring till varför det finns så oändligt många olika "kristna" grupperingar, kyrkor, samfund och sekter?
    Är detta i harmoni med Jesu bön till sin Fader kvällen innan han skulle offra sin jordiska kropp, en gång för alla? (Johannes 17)
    Något att fundera på kanske?

    SvaraRadera
  2. Jehovas vittnen har ingenting gemensamt med kristen tro. Det är en religion som missat själa kärnan och hjärtat i Jesus och apostlarnas lära, nämligen att Gud frälsar helt av nåd, utan våra gärningar (Ef 2: 8,9) genom tron på kristus (Joh 3: 16, 17). Förklaringen till att det finns rörelser vars budskap avviker från Bibeln är det som står i bloggen, att den onde är verksam. Och det är också förkalringen till JV:s existens. Vakktornsstyrelsen är ingen sann profet utan har föreslagit Jesu återkomst ett otal gånger, senast på 80-talet, trots att Jesus själv säger att man inte kan veta stunden. 1914 var ingen uppfyllelse. Russel trodde att Jessu skulle komma tillbaka. Istället bröt första världskriget ut. Vilken miss. Men han han och hans efteföljare gjorde samma bortförklaringar och omkonstruktioner av sina spekulationer, som Miller gjorde efter 1844.

    SvaraRadera