måndag 17 oktober 2011

Beredvillighetens skor


sätt som skor på era fötter den beredskap som fridens evangelium ger.” (Ef. 6: 15)

Att bli rustad innebär inte bara att ha en rustning som skyddar mot angrepp. Man måste också kunna gå ut frimodigt mot fienden, annars kunde man lika gärna gömma sig i en fästning eller bunker. En Guds stridsman ska ha ” som skor på [sina] fötter…beredskap”, eller beredvillighet. Hur får man det? Kristus uppmanade ju aldrig sina lärjungar att bara gå in och sätta sig i sina gudstjänstlokaler, han sade: ”gå ut och förkunna evangelium för hela skapelsen”. ”Gå ut och göra alla folk till lärjungar.” Det är ju detta som är församlingens huvuduppgift:

Hur ljuvliga är inte glädjebudbärarens fotsteg när han kommer över bergen och förkunnar frid, bär fram goda nyheter och förkunnar frälsning och säger till Sion: "Din Gud är konung!" (Jes. 52:7)

Det som gör att man blir villig och beredd att förkunna evangelium är inte en egenskap eller ett viljebeslut. Säg aldrig att han eller hon är som skapt att förkunna evangelium, men inte jag. Texten säger:

”sätt som skor på era fötter den beredskap som fridens evangelium ger.

 Det är glädjen över evangelium om Jesus Kristus, korsfäst för världen, som gör oss till Guds sändebud, som gör oss villiga och beredda att gå ut. Vad var det som gjorde att den samaritiska kvinnan gick in till staden Sykar och berättade för allt folket om Jesus Kristus? Hon hade fått på sina fötter ”den beredskap som fridens evangelium ger
Hon hade hört att trots att hon var en syndare så fanns Livets vatten hos Kristus också för henne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar