lördag 1 oktober 2011

Vad får oss att släppa allt annat ?


Utan Gud vore våra liv meningslösa, utan Kristus hade vi inte vetat vad sann kärlek är. Men nu vet vi tack vara Kristus vad sann kärlek är, vi vet hur Gud älskar och vi vet varför vi är här.  Gud har gett oss något att stå på, han har gett oss en framtid, han har gett oss en uppgift.

Så vad kostar allt detta? Vad har det för värde?

Om vi verkligen inser värdet av frälsningen i Kristus, så är vi beredda att offra allt för det vi har i Kristus. Männen i dagens liknelse, sålda allt för att äga pärlan och skatten.

Men när man talar på det sättet så skruvar folk på sig.

Vad jobbigt, ska man behöva göra uppoffringar för Jesus också?

Men lyssna, låt oss gå tillbaka till berättelsen.

”Himmelriket är likt en skatt som är gömd i en åker. En man finner den och gömmer den, och i sin glädje går han och säljer allt vad han äger och köper den åkern.”

Hur någon släppa allt han äger med glädje?  Skulle vi kunna dumpa allt, bil, hem, ägodelar, besparingar? Skulle vi till och med kunna dra på smilbanden, småskratta och vissla när vi gör det?

Javisst! Om vi visste att det du fick var långt mer värt. Zlatan Ibrahimovic gav 30 miljoner för ett hus i Malmö, som ägarna köpt för 8 miljoner. Vad tror ni de skulle säga: ”Vad jobbigt att sälja huset” ?  Nej de var nog rätt glada över erbjudandet.

Jag säger inte att vi behöver ge upp vad vi äger och har för himmelriket. Men glädjen över himmelriket, över Kristus får sin rätta proportion när vi inser vilket värde vi har i denna skatt och pärla.

Låt oss tänka på vilken fantastiskt stor och värdefull skatt vi har. Då går vi med glädje till kyrkan för att ta emot vår skatt, söndag efter söndag. Vi får Kristus genom Ordet, genom avlösningen och genom nattvarden. Då inser vi vad som är det största och viktigaste. Då söker vi först Guds rike och hans rättfärdighet och får det andra också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar