söndag 30 oktober 2011

Fullkomligt trygga i Herdens händer


Det är inte bara så att det är en salig och härlig känsla att få vara får Kristi hjord. Det är också fullkomligt tryggt. Det beror inte på oss. Det beror helt och hållet på herden. Han skall inte tillåta att något av lammen och fåren rycks ur Hans hand. Han har lovat att med sin allmakt att bevara och skydda fåren. Han säger det inte bara en, utan två gånger. I Johannes 10: 28 säger Kristus, "ingen skall rycka dem ur min hand" och i vers 29, säger Han, "ingen kan rycka dem ur min Faders hand".

Den erfarenheten hade aposteln Paulus, upplevelsen av tryggheten i att vila i Kristi händer:

Rom 8:38ff: "jag är viss om att varken död eller liv, varken änglar eller furstar, varken något som nu är eller något som skall komma, varken makter, höjd eller djup eller något annat skapat skall kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, vår Herre."

Omringad av mordiska judar kunde Kristus tala om tryggheten i tron. Snart skulle de gripa stenar för att försöka mörda honom. Men det hindrar honom inte från att tala om att inget kan rycka den troende ur Kristi hand. Den otroendes hand kanske har en jordisk styrka, den onda världen må upplevas hotfull här, men den som lagt sin själ i den allsmäktige Gudens händer behöver inte vara rädd för någonting. Inte död, inte djävulskap och den onda pöbeln som drar ut kristna bekännare för att stena dem.

Vi vet att vår och hela världens synd är försonad och förlåten i Kristi dyra blod. Vi vet att Gud är oss nådig för Kristi skull. Vi vet att Han har köpt oss en plats i himmelen.

Vi vet att vi är trygga, därför att Han har sagt:

Jag ger dem evigt liv, och de skall aldrig någonsin gå förlorade, och ingen skall rycka dem ur min hand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar