fredag 5 december 2014

När den verkliga kraften och skatten sitter på insidan

Människor idag sminkar över sina rynkor och köper sig ansiktslyftning, men Gud har en lyftning som betyder mer. Den andliga lyftningen. Förnyelsen av vår inre människa.

När vi lever nära evangelium i Ord och sakrament, så förädlar Gud vårt inre. Hur vi än ser ut på utsidan, så blir vi vackrare på insidan.

Aposteln säger:

”Gud som sade: "Ljus skall lysa fram ur mörkret", han har låtit ljus lysa upp våra hjärtan, för att kunskapen om Guds härlighet, som strålar fram i Kristi ansikte, skall sprida sitt sken. Men denna skatt har vi i lerkärl, för att den väldiga kraften skall vara Guds och inte komma från oss.” (2 Kor 4: 6-7)

Den som tror på Frälsaren Kristus äger en ovärderlig skatt i sitt inre, ”kunskapen om Guds härlighet som strålar fram i Kristi ansikte”.

Men som tur är har Gud valt att förvara den i ett simpelt lerkärl, inte en marmorbox eller i ett guldskrin, varför? Jo, ”för att den väldiga kraften skall vara Guds och inte komma från oss.

Vårt yttre ser inte så märkvärdigt ut, för att vi inte skall tro att det är oss det handlar om, utan det handlar om skatten.

Vad är då skatten? Ja, skatten är att:så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv.” (Joh 3: 16)

Gud var i Kristus och försonade världen med sig själv. Han tillräknade inte människorna deras överträdelser, och han har anförtrott åt oss försoningens ord….Den som inte visste av synd, honom har Gud i vårt ställe gjort till synd, för att vi i honom skulle stå rättfärdiga inför Gud.” (2 Kor 5: 19, 21)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar