söndag 14 december 2014

Gud har visat sig

Profeten Jesajas profetrulle läste Jesus själv upp i synagogan i Nasaret.

Sedan rullade han ihop bokrullen, räckte den till tjänaren och satte sig. Alla i synagogan hade sina ögon fästa på honom. Då började han tala till dem: "I dag har detta skriftställe gått i uppfyllelse inför er som lyssnar." (Luk 4: 20-21)

Tänk så fantastiskt att plötsligt går orden om befrielse i uppfyllelse, löftet om Honom som skulle komma är fullbordat. Detta hade människan väntat på ända sedan Gud gav det första löftet om upprättelse till Adam och Eva flera tusen är före Jesaja.Inför era ögon.

Jag kan tro på Gud om han visar sig”, säger vissa kaxiga ateister idag. Ja, men det är precis det han gjort. Han har visat sig. Han steg till och med ner och blev människa, blev som en av oss.
Ingen har någonsin sett Gud. Den Enfödde, som själv är Gud, och är hos Fadern, har gjort honom känd. ” (Joh 1: 18)

Och han visar sig än idag, för våra hjärtan, varje gång vi hör evangeliet i gudstjänsten, läser det i våra biblar, när vi döper en människa och när vi tar emot altarets sakrament.

Genom evangelium i Ord och sakrament visar Gud knivskarpt för oss bilden av en Gud som blir född i ett stall, som lever ett liv lydigt under lagen, gör sjuka friska, blinda seende, en Gud som tar på sig våra synder och straffas för dem genom att blödande dö på ett skamfyllt träkors, och som på tredje dagen besegrar döden för oss genom att gå ur graven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar