onsdag 5 september 2012

Kristus, vår evige Överstepräst


Kristus är vår överstepräst för evigt. Inte så att han behöver offra till evig tid. Ett enda offer är framburet för alla synder vi begått, begår och kommer att begå, på korsets altare.

Skriften säger:

Eftersom Jesus lever för evigt, har han ett prästämbete som vara för evigt. Därför kan han också helt och fullt frälsa dem som genom honom kommer till Gud, ty han lever alltid för att mana gott för dem.” (Hebr. 7: 24, 25)

Jesus behövde inte göra något ytterligare för att synden skulle sonas. Offret är framburet. Men för att vi skall vara vissa om att hans försoning ännu gäller så betonar Skriften att han är en evig överstepräst. 

De levitiska prästerna bar fram offret framför Guds ansikte i templet, varje gång det behövdes. Vår överstepräst Kristus bar fram sig själv som det evigt gällande offret och manar, i kraft av sitt offer, gott för oss.

 Ingen synd är för stor, ingen överträdelse är för mörk, ingen förbrytelse för hemsk för att inte täckas av det försoningsblod Kristus framburit inför Gud. Hans genomborrade händer och sida vittnar för evigt inför Guds rättvisa, om att vår skuld är betald och att vi är Herrens rättfärdighet genom honom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar