onsdag 30 maj 2012

Pingsten förkunnar omvändelsen i Jesu namn!


Men, ska jag inte göra någonting för att komma till himlen då? Ska jag inte visa att jag är så där präktig och andefylld som man skall vara. Svaret är det som Petrus säger till judarna:

"Omvänd er och låt er alla döpas i Jesu Kristi namn, så att era synder blir förlåtna. Då skall ni få den helige Ande som gåva. Ty er gäller löftet och era barn och alla dem som är långt borta, så många som Herren vår Gud kallar." (Apg. 2:38-39)

Människan står med sin rygg vänd bort från Gud alltsedan Adam flydde ifrån Gud i Edens lustgård.  Hon törs inte vända sig mot Gud eftersom Han är helig och rättfärdig. Det kristna budskapet är att Gud i Jesus Kristus genom sin försoningsdöd när Han betalade hela vår skuld, sonade all vår synd och gav oss full förlåtelse, är vänd mot oss. Och att vi därför att redan Han är vänd mot oss får vända oss mot Honom och lita på att ingenting längre skiljer oss från Gud.

Tro inte att du kan bli förlåten, du får tro att dina synder är förlåtna, därför att Jesu med sitt blod sonat dem på korset.

Att säga det, är att göra som apostlarna: att förkunna Guds väldiga gärningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar