lördag 5 maj 2012

Fasta i tron genom apostlarnas nedskrivna Ord


Thomas blev övertygad genom att se Jesus själv kroppsligen. Det var på så vis Thomas blev fast i tron på att Jesus Kristus är Messias, Guds Son och genom tron hade han liv i hans namn. 

Gud vare tack att vi genom berättelsen om Thomas får sträcka oss mot Jesus och få samma visshet. Bibeln säger inte att det fodras en Kristusuppenbarelse för att vi ska få tron på att Jesus Kristus är Messias, Guds Son och genom tron ha liv i hans namn. 

Jesus sade till honom: "Därför att du har sett mig, tror du. Saliga är de som tror, fastän de inte ser."  Många andra tecken, som inte är nerskrivna i denna bok, gjorde Jesus i sina lärjungars åsyn. Men dessa har blivit nerskrivna, för att ni skall tro att Jesus är Messias, Guds Son, och för att ni genom tron skall ha liv i hans namn.” (Joh 20,:29-31)

Vi får samma starka tro som Thomas genom att umgås med det nedskriva, genom att i församlingens krets, i lärjungarnas skara ta del av Guds Ord, lyssna på det och läsa det. Vi får röra vår Frälsare när vi äter hans kropp och blod i nattvardens bröd och vin.

Enligt traditionen färdades Thomas senare som missionär till Indien, där han grundade många församlingar. Är 72 e. Kr. lär en stor grupp icke-troende ha angripit honom och krävt att han skulle förneka sin tro på Kristus. Han ska då ha sagt: ”Jag kommer aldrig, aldrig att förneka Kristus”. Hans angripare lär då ha dödat honom genom att köra en påle genom magen på honom. Han som en gång tvivlat, blev så stark i sin tro att han var beredd att dö för Kristus.

Samma starka tro har kristna över hela världen haft, inte för att de sett Jesus med egna ögon, utan för att han har övertygat dem genom evangelium i Ord och sakrament, i sin församling av lärjungar. Miljontals kristna har dött för sin tro och dör ännu för sin tro. Låt oss därför hålla oss till hans Ord och växa till i tron på det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar