fredag 3 juni 2011

Vi har också oroat oss för mycket óm det jordiska

Djävulen säger till oss:

”Tror du verkligen Gud tar hand om dig?  Du kommer inte att klara det. Det kommer inte att fungera med ekonomin. Du har ingen framtid. Äktenskapet kommer inte att hålla, du kommer aldrig klara av att fostra dina barn.”

Låt oss istället lyssna på Jesus som idag säger till oss:

Gör er… inte bekymmer och fråga inte: Vad skall vi äta? eller: Vad skall vi dricka? eller: Vad skall vi klä oss med? Efter allt detta söker hedningarna, men er himmelske Fader vet att ni behöver allt detta. Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också.  Gör er alltså inte bekymmer för morgondagen. Den skall själv bära sitt bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga. ” (Matteus 6: 31-34)

Här är ytterligare en tröst. Gud vet om din och min situation. Det är ingen överraskning för honom. er himmelske Fader vet att ni behöver allt detta.” Vi är inte ensamma.

Är resultatet av att vi oroar för det jordiska att vi ger alldeles för lite till Guds rike? Att vi inte ger till församlingen för att vi tror att pengarna inte ska räcka till oss själva? Om vi tycker att vi inte har tillräckligt så kan det mycket väl bero på att vi ger för lite. Gud säger i sitt Ord:

”Den som sår sparsamt skall skörda sparsamt, och den som sår rikligt skall skörda rikligt.” (2Kor. 9:6)

Detta skriver Paulus angående insamlingen till församlingen i Jerusalem.

Låt oss nu vara ärliga. Kan någon av oss säga att man inte oroat sig i onödan, att man inte satt den här världen före Gud i olika sammanhang? Jesus säger till sina egna lärjungar: ”Så lite tro ni har”. Skulle han kunna säga samma sak om oss? I sådana fall har vi syndat. I sådana fall har vi dyrkat en avgud.

Låt oss ärligt bekänna att vi är just så misslyckade. Men vi stannar inte där.

Jesus säger idag:

sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också.” (Matt. 6: 33)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar