fredag 3 juni 2011

Sök först Guds rike och HANS rättfärdighet

Jesus säger :

sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också.” (Matt. 6: 33)

Den rättfärdighet vi behöver för att vara i Guds rike och komma till Guds rike är inte vår egen rättfärdighet, den rättfärdighet som kommer av vår egen lydnad, vår egen godhet, vår egen hängivenhet. Jesus talar om Guds rättfärdighet och Paulus förklarar:

Rättfärdighet från Gud uppenbaras i evangelium, av tro till tro, som det står skrivet: Den rättfärdige skall leva av tro.” (Rom. 1:17)

Rättfärdigheten från Gud är att Jesus levde ett liv utan att bryta mot Guds lag, han levde ett heligt liv. Den rättfärdigheten får vi räkna som vår egen rättfärdighet när vi tror på Kristus. Vi får byta våra synder och spika fast dem vid korset, och ta emot från Kristus hans rättfärdighet, så att vi står helt rena och heliga inför Gud.

Att leva i tro på Jesus Kristus, att veta att Gud förlåter synd för att Jesus offrats på korset i vårt ställe är att veta att Gud är nådig, att Gud älskar oss och att vi är medborgare i Guds rike, medlemmar i hans familj. Denna insikt är större än att äga något i den här världen, det är större än att ha hälsan, ha karriären, och all ära som människor kan ge oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar