onsdag 31 juli 2013

Gud belönar, men ger inte frälsningen som belöning



Om de kristna säger Skriften:

Kristus ”har offrat sig själv för oss för att friköpa oss från all laglöshet och rena åt sig ett egendomsfolk, som är uppfyllt av iver att göra goda gärningar.” (Titus 2: 14)

Ändå lovar Gud att den som följer hans lag belönas för sin lydnad.
Idag säger Gud genom profeten Moses:

Ja, ni skall hålla fast vid mina stadgar och lagar, ty den människa som följer dem skall leva genom dem. Jag är HERREN.” (3 Mos 18: 5)

 Men handlar inte frälsningen om att man får det eviga livet av nåd, som en gåva? Blir man inte frälst genom tron?
Svaret är ja. Efter syndafallet genom Adam är den mänskliga naturen försvagad, eftersom vi är födda i synd. Men det är människans förtjänst. Gud har inte förändrat sina lag för att
människan förändrat sina förutsättningar.

Om en person verkligen skulle lyda alla Guds bud, så skulle hon få evigt liv som lön. En enda person har verkligen uppfyllt Guds lag, och fick evigt liv som en gåva.

Hans namn är Jesus Kristus. Och han bytte syndens straff som vi förtjänat mot Guds lön: evigt liv som han förtjänat.
Aposteln Paulus skriver:

Rättfärdighet kommer att tillräknas oss som tror på honom som från de döda uppväckte Jesus, vår Herre, han som utlämnades för våra synders skull och uppväcktes för vår rättfärdiggörelses skull.” (Rom 4: 24-25)

Men när tiden var fullbordad sände Gud sin Son, född av kvinna och ställd under lagen,  för att han skulle friköpa dem som stod under lagen, så att vi skulle få söners rätt.” (Gal 4: 4-5)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar