måndag 15 juli 2013

Gud rycker oss in i sitt rike genom evangelium i Ord och sakrament



HERREN sade till Satan: "HERREN skall straffa dig, Satan. Ja, HERREN skall straffa dig, han som har utvalt Jerusalem. Är då inte denne en brand ryckt ur elden?" (Sak 3: 2)

Gud hade utvalt Israels folk. Det var inte folket som utvalt Gud. Sigillen på förbundsfolkets utkorelse var omskärelsen och påskalammet.
Folket är som en brand ryckt ur elden. När Herren räddade folket från Egypten säger han:

Men er har HERREN tagit och han har fört er ut ur smältugnen, ut ur Egypten, för att ni skall vara hans egendomsfolk, så som ni är i dag.” (5 Mos 4: 20)

I Sakarjas bok hade folket påmints om hur de ryckts ur en annan eld som en brand, de hade räddats från fångenskapen i Babylon.

Gud har också räddat oss som tror på Kristus. Vi har räddats från satan och världen. Vi är räddade från helvetets eld.

Gud lyfter oss in i sitt rike och gemenskapen med Kristus genom det heliga dopets sakrament. Genom dopet begravs vår synd och vi uppstår med Kristus. Genom dopet blir vi renade och iklädda kristi rättfärdighet säger Skriften.

Alla ni som har blivit döpta till Kristus har blivit iklädda Kristus.” (Gal 3: 27)

Vi får del av nåden i Kristus också genom nattvarden, altarets sakrament, där vi tar emot Kristi sanna kropp och blod till syndernas förlåtelse.

Evangelium i Ord och sakrament är Guds sigill som han använder för att märka oss, att vi är utvalda av honom. Därför skall vi troget hålla oss till evangelium i Ord och sakrament som förvaltas av församlingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar