fredag 12 juli 2013

Ren och rättfärdig, utan att vi förtjänat det!

Dessa som är klädda i vita kläder, vilka är de och varifrån har de kommit?"  Jag svarade: "Min herre, du vet det." Då sade han till mig: "Dessa är de som kommer ur den stora nöden, och de har tvättat sina kläder och gjort dem vita i Lammets blod.” (Uppb. 7: 13-14)

Därför att Guds Son tagit vår synd på sig är vi rena. Och han klär oss i sin egen rättfärdighet. Han var helig och ren. Och när Gud ser oss, då ser han
inte våra synder, utan Jesu Kristi renhet.
Skriften säger:

Men den som utan att bygga på gärningar tror på honom som förklarar den ogudaktige rättfärdig, honom räknas hans tro till rättfärdighet.  Därför prisar också David den människa salig, som Gud tillräknar rättfärdighet utan gärningar:  Saliga är de, vilkas överträdelser är förlåtna och vilkas synder är överskylda.” Salig är den man som Herren inte tillräknar synd.” (Rom 4: 5-8)

Vi kan ingenting göra för att sona vår skuld inför Gud, men precis som Herrens ängel tar initiativet att ta bort Josuas smutstiga kläder så tar Kristus vår synd av oss, och lägger den på sig för att vandra hela vägen till korset på Golgata kulle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar