lördag 8 juni 2013

Kristus kom för att befria och upprätta



När folkkyrkan saluförde Elisabeth Olssons homosexutsällning så var det någon som försvarade den med att säga att Kristus ju ändå åt tillsammans med syndare och tog emot dem. Visst gjorde han det! Men det finns inte ett enda ord i Skriften som visar att Kristus någonsin accepterade synd och välsignade den. Kristus sökte upp syndare och syndare sökte upp Kristus - och Han vann dem för Guds rike, inte för att de skulle förbli i mörkret och eländet, utan för att de skulle bli befriade och upprättade till ett nytt liv.

På samma sätt skall inte vi avvisa någon, hur djupt fallen han eller hon än är. Vi skall precis som Kristus ta emot människor precis sådana de är, visa sann kristlig kärlek gentemot alla människor och visa att det finns nåd, förlåtelse och
upprättelse hos Frälsaren Kristus. Han har burit alla våra synder på korset och i Hans blod finns rening.

Paulus uttrycker sig på ett liknande sätt i 1:a Korinthierbrevet:

"Vet ni inte att inga orättfärdiga skall få ärva Guds rike? Bedra inte er själva! Varken otuktiga eller avgudadyrkare, varken äktenskapsbrytare eller de som utövar homosexualitet eller de som låter sig utnyttjas för sådant, varken tjuvar eller giriga, varken drinkare, förtalare eller utsugare skall ärva Guds rike. Sådana var en del av er. Men ni har tvättats rena, ni har blivit helgade, ni har förklarats rättfärdiga i Herren Jesu Kristi namn och i vår Guds Ande." (1Kor.6:9-11) 

Lägg särskilt märke till de sista orden, sådana var en del av er. I församlingen fanns sådana som kanske varit otuktiga, avgudadyrkare, äktenskapsbrytare,  homosexuella, tjuvar, giriga, drinkare, förtalare eller utsugare. Men de hade inte förblivit sådana. Paulus säger: "ni har tvättats rena, ni har blivit helgade, ni har förklarats rättfärdiga i Herren Jesu Kristi namn och i vår Guds Ande."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar