onsdag 19 juni 2013

Hos ingen annan finns frälsning



”Hos ingen annan finns frälsningen. Inte heller finns det under himlen något annat namn, som givits åt människor, genom vilket vi blir frälsta." (Apg. 4:12)

Han är Gud och Gud är vår frälsning. Det var han som skapade oss, han som befriade oss, friköpte oss med sitt eget blod och förde oss till tro. Det var han som slet oss ur den här döda och icke-troende
världen, ur helvetes flammor och förde oss genom tron till sitt eviga rike, han skänkte oss sin nåd förlåtelse och kärlek i Kristus.

Tror man att man är ett helgon eller tror man att synden inte är ett problem så kommer man aldrig att förstå det, eller ha någon glädje i Gud. Vi  behöver blicka ner i röda havet, lida smärtan i Babylon, Gud  måste visa oss hur fängslade vi är i vår egen synd och skuld. Ibland släpar han oss in i helvetets förtvivlan för att vi skall förstå. För att vi ska förstå att våra ord, våra handlingar, att våra gulliga jag, aldrig kan befria oss. Vi kan inte hjälpa oss själva. Vi kan inte slåss mot de babyloniska härarna eller Egypten eller besegra synden i egen kraft. Vi kan inte simma genom Röda havet eller lyda Guds lag.

När vi inser detta, inser hur oförmögna vi är i oss själva, skåda hur Kristus förgör våra fiender. Han vill att vi skall skåda honom och se hur han tar Guds egen vrede på sina axlar och dränker våra synder och vår skuld i havets djup.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar