lördag 28 april 2012

Jesus har uppstått och är ännu sann Gud och sann människa


På kvällen samma dag, den första veckodagen, var lärjungarna samlade bakom låsta dörrar av rädsla för judarna. Då kom Jesus och stod mitt ibland dem och sade: "Frid vare med er." (Joh 20: 19)

De hade vandrat omkring fritt i Galilleen och Judeen. Det var deras fosterjord. Tusentals människor hade lyssnat på Jesu predikningar och han hade hyllats vid intåget i Jerusalem. Nu hade de plötsligt fått se en sida de inte trodde de skulle se av folkets, fariseernas och översteprästernas motstånd. Man hade fängslat och dödat deras Herre och Mästare. ”Tänk om de gör så också med oss”, kanske de tänkte. Därför låste de dörrarna om sig ”av rädsla för judarna”, skriver Johannes.

Det står inte att någon knackade på, det står inte att de öppnade dörren, vi läser:  Då kom Jesus och stod mitt ibland dem”
Han är verkligen så fysisk som han var som människa. Det står att han ”visade…dem sina händer och sin sida.” (v. 20) Ändå är det bara Gud som kan bara vara där han själv vill. Gud har blivit människa, och han behöll sin mänskliga natur, men han har gudomliga egenskaper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar