torsdag 5 april 2012

En stor skörd!

Jesus gav sin församling uppdraget att förkunna evangeliet för alla folk (Matt 28: 19), att döpa och lära, till Timoteus säger Paulus:

Jag uppmanar dig allvarligt vid Gud och Kristus Jesus, som skall döma levande och döda, och inför hans uppenbarelse och hans rike: predika ordet, träd fram i tid och otid, bestraffa, tillrättavisa och förmana, med allt tålamod och all undervisning. Ty det skall komma en tid då människor inte längre skall stå ut med den sunda läran, utan efter sina egna begär skall de samla åt sig mängder av lärare, allteftersom det kliar dem i öronen. De vägrar att lyssna till sanningen och vänder sig till myter.” (2Tim. 4:1 - 4)

I tre år predikade Jesus, Petrus och Paulus predikade Guds Ord hela vägen från Jerusalem till Rom, och sen dess har kyrkan spridit Guds Ord över hela världen. Och en fantastisk sådd har de blivit. 

Överallt har det växt upp miljontals kristna, församlingar och kyrkor, som förkunnar Ordet och sakramenten. Och allt detta hade inte skett om inte Gud gett Ordet kraft att skapa liv. 

Och vi fortsätter att förmedla Ordet, i församlingen i söndagsskolan, hemma i familjeandakten, när vi undervisar våra barn, när vi ger ungdomarna Guds Ord, när vi ger människor utanför församlingen vittnesbördet om Jesus, alltid och överallt bär vi med oss en säck av den ädla säden: Guds Ord.
Av sig själv ger jorden gröda, först strå, sedan ax och därefter fullmoget vete i axet. Och när grödan är mogen räcker han genast ut skäran, eftersom skördetiden är inne.” (Markus 4: 28, 29)

Vi kan idag inte se hur stor skörden är. Men en dag på den yttersta dagen kommer allt att skördas in. På den andra stranden kommer alla människor som genom Ordet fått andligt liv att stå inför Guds tron. 

Då på den yttersta dagen ska vi tacka Gud för att Lammets blod renat oss från alla synder, för att vi genom den ädla säden, genom Ordet fått del av det fantastiska budskapet om en Frälsare som lidit, dött och uppstått för oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar