fredag 13 april 2012

Guds Sons blod - vår frälsning


När man skulle fira påsk utvalde familjefadern ett felfritt lamm (2 Mos. 12:3-6).  På samma sätt var Kristus det felfria Lammet, han var utan skuld och fullkomligt rättfärdig. Skriften säger:

Ni vet ju att det inte var med förgängliga ting, med silver eller guld, som ni blev friköpta från det meningslösa liv ni ärvt från era fäder, utan med Kristi dyrbara blod, som med blodet från ett lamm utan fel eller lyte. Han var utsedd redan före världen skapelse men har i dessa sista tider uppenbarats för er skull.” (1 Petr. 1:18-20)

Påskalammets blod ströks på dörrposterna. Guds Sons blod är utgjutet för alla människors synder. Guds Lamm som tar bort världens synd. Detta offer behöver vi applicera, vi behöver bestryka våra egna hjärtan med Lammets blod, vi behöver tro att Guds Sons försoning gäller också oss.

Genom dopet förenas vi med Kristi offer, Kristi död och uppståndelse. Om nattvarden säger Paulus: ”Välsignelsens bägare som vi välsignar, är den inte en gemenskap med Kristi blod? Brödet som vi bryter, är det inte en gemenskap med Kristi kropp” (1 Kor.10:16). När vi bekänner våra synder och tar emot avlösningen så förenas vi med Kristi försoning och när vi hör evangeliets ord och tror det, så förenas vi på samma sätt med Kristi död och uppståndelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar