måndag 23 september 2013

Redo för ett kungligt besök?



Höj, ni portar, era huvuden, höj er, ni eviga dörrar, så att ärans konung kan tåga in. Vem är denne ärans konung? Det är HERREN, stark och väldig, HERREN, väldig i strid. Höj, ni portar, era huvuden, höj er, ni eviga dörrar, så att ärans konung kan tåga in. Vem är denne ärans konung? Det är HERREN Sebaot, han är ärans konung.” (Psalm 24: 7f)

Kristus är samme Gud som är fodrar helighet. Kristus är han som skapat himmel och jord. Det är han som rider in i Jerusalem, Gud i mänskligt kött och blod.  Han kommer till oss evangeliets Ord, han kommer till oss i altarets sakrament.

Då blir plötsligt den heliga staden för liten och oansenlig.  Dörrarna och portarna måste höjas inför Herren Sebaot, ärans konung, så att han kan tåga in.

Han kommer till Jerusalem för att dödas på korset, uppstå på tredje
dagen och så rena våra händer och hjärtan.

 Bara så kan vi också närma oss Gud. 

Stadens dörrar och portar stod öppna för Kristus. Är ditt och mitt hjärta öppet för ärans konung att rida in?

Omedelbart tänker vi: "Jag måste städa och feja i mitt hjärta för ett sådant dyrbart besök."

Men vi kommer försent. Kristus har redan ridit in i Jerusalem, han den helige, och han kom dit för att våra hjärtan skulle bli rena genom hans död och uppståndelse. Det är redan gjort. Det är redan färdigt.

När vi  hört det glada budskapet om vår Frälsare som kommer till oss för att ge oss förlåtelse för alla våra synder och tror detta glada budskapet, då har han redan öppnat dörren till våra hjärtan.
Aposteln ber:

Jag ber att han i sin härlighets rikedom skall ge kraft och styrka åt er inre människa genom sin Ande, och att Kristus genom tron skall bo i era hjärtan och ni skall bli rotade och grundade i kärleken.” (Ef 3: 16-17)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar