lördag 14 september 2013

Den goda jorden



Jesus sade:

Men det som föll i god jord är de som har hört ordet och behåller det i ett uppriktigt och gott hjärta och bär frukt och är uthålliga.” (Lukas 8: 15)

Det budskap som skapar tro i människors hjärtan är budskapet om att Gud älskade världen så högt att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorade utan ha evigt liv. Det är också detta budskap som håller oss fasta vid Jesus till livets slut. Därför behöver vi leva nära evangelium i Ord och sakrament.

Vi sätter Guds Ord före människotankar, så att tron inte rycks bort som hos dessa som har säden planterad vid vägkanten. Vi låter inte känslorna styra över vår tro och vår uppfattning, utan fördjupar oss i Guds Ord, i bibeln. Vi läser ordet, studerar det och funderar över det. Då blir vi inte som stenhällsmänniskorna som har en sådd som växer upp fort, men också förbränns fort.

Vi lyssnar på Ordet, och sätter Kristus före allt annat. Så att vi inte låter våra karriärplaner, vår ära, vårt anseende, våra egendomar, vårt traktande efter världslig njutning får konkurrera om förstaplatsen i våra liv. Jesus är allt för oss. Hans blod renar oss från all synd och vi vandrar i förlåtelsen som utgår från hans kort. Då är vi inte människor som låter den ädla säden förkvävas av ogräs.

Aposteln skriver till församlingen i Kolossse:

Vi tackar alltid Gud, vår Herre Jesu Kristi Fader, när vi ber för er. Vi har hört om er tro i Kristus Jesus och om den kärlek ni har till alla de heliga, på grund av hoppet som är förvarat åt er i himlen. Om detta hopp har ni redan hört i det sanna budskapet, det evangelium som har kommit till er och finns i hela världen och växer och bär frukt. Så har det också gjort hos er från den dag ni fick höra det och lärde känna Guds nåd sådan den verkligen är.” (Kol 1: 3-6)

Låt oss be till Gud så att samma sak kan sägas om oss.
Bön:

O Herre Gud, himmelske Fader, vi tackar dig för
ditt heliga ord, som din Son Jesus Kristus har utsått
i världen, och som du av din stora nåd har låtit
komma också till oss. Vi ber dig: gör oss villiga
att flitigt höra ditt ord, bered våra hjärtan genom din
helige Ande och gör dem rättsinniga och goda, så att
vi behåller Ordet och förblir vid det, överger och
undertrycker synden och bär mycket frukt, och i all
förföljelse förtröstar på din mäktiga hjälp. Amen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar