lördag 21 september 2013

Jorden är Herrens



Av David. En psalm.  Jorden och allt som uppfyller den tillhör HERREN, världen och de som bor i den. Ty han har grundlagt den på haven, och givit den fäste på strömmande vatten. Vem får gå upp på HERRENS berg? Vem får träda in i hans helgedom? Den som har oskyldiga händer och rent hjärta, den som inte vänder sin själ till lögn och inte svär falskt. Han skall få välsignelse från HERREN och rättfärdighet av sin frälsnings Gud. Sådant är det släkte som frågar efter honom. De som söker ditt ansikte, de är Jakobs barn. Sela. Höj, ni portar, era huvuden, höj er, ni eviga dörrar, så att ärans konung kan tåga in. Vem är denne ärans konung? Det är HERREN, stark och väldig, HERREN, väldig i strid. Höj, ni portar, era huvuden, höj er, ni eviga dörrar, så att ärans konung kan tåga in. Vem är denne ärans konung? Det är HERREN Sebaot, han är ärans konung. Sela.”
Jorden är Herrens”, läser vi i dagens text, ” Jorden och allt som
uppfyller den tillhör HERREN, världen och de som bor i den. Ty han har grundlagt den på haven, och givit den fäste på strömmande vatten”. (Psalm 24:1-10)



Det är alltså inte som evolutionisterna och darwinisterna säger att allt uppkommit av en slump, att världen kom till genom en tillfällighet. Det är inte som vårt avkristnade samhälle försöker hjärntvätta barnen med i skolorna, och vuxna genom TV och tidningar, att vår fantastiskt sinnerika och komplexa värld kom till av bara en händelse. 

Nej. ”Jorden är Herrens” och alla andra planeter, stjärnor och galaxer,  alla människor, djur och växter.

Detta bör fylla oss med vördnad. Gud har skapat allt och Han äger allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar