måndag 27 maj 2013

Vilken frid ger Kristus oss?



Friden är annorlunda än den världen ger. Han kom inte för att skapa världsfred, det kommer att fortsätta att finnas krig, så länge vi människor får styra världen. Men mitt i all oro, all rädsla och all ängslan kunde lärjungarna och kan du och jag, äga frid. Kristus ger oss den friden. Han lämnade den till oss. Min frid ger jag er.

Och hur kan det ske. Hur kan man ha frid i en fredlös värld och med så mycket oro som antastar vår själ. Vi måste gå ett steg längre tillbaka för att finna tillbaka till sann frid. Det som förde ofriden in i
världen var synden. Människan blev ovän med Gud när hon bröt hans Lag. Orsaken till ofriden i vårt hjärta och i världen är att människan lever i olydnad. Vi har syndat mot Gud genom att inte älska honom av allt hjärta och vår nästa som oss själva, genom att våra hjärtan inte är rena.

Vår synd skiljer oss från Gud. Men Kristus kom till vår värld för att återupprätta vårt förhållande till Gud. I egen kraft kan vi inte sona vår synder, utplåna vår skuld. Hur mycket gott vi än gör, så räcker det inte för att reparera den skada vi åsamkat alltsedan Adam bröt mot Gud lag i Eden.

Kristus kom till vår värld för att göra det vi inte kunde göra. Han levde det liv vi borde ha levt, ett liv i renhet och lydnad, och han dog den död vi alla förtjänar.

Paulus förklarar i Romarbrevets femte kapitel:

Då vi alltså har förklarats rättfärdiga av tro, har vi frid med Gud genom vår Herre Jesus Kristus.Genom honom har vi också tillträde till den nåd som vi nu står i.” (Rom. 5: 1, 2)

Vi har alltså frid med Gud därför att vi har förklarats rättfärdiga. Att bli rättfärdigförklarad är att frikännas, att förklaras icke skyldig. Hur kan det vara möjligt när vi nyss sagt att vi är skyldiga. Det är ett faktum därför att Kristus betalt vår skuld, och han har låtit sin egen rättfärdighet räknas oss till godo. Detta är ”den nåd som vi nu står i

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar