söndag 5 maj 2013

Man hjälper människor rätt genom att berätta om Jesus



Petrus uppmanar de troende att ”svara var och en som begär att ni förklarar det hopp ni äger” (1 Petr. 3: 15). Han ber de inte berätta vad hoppfulla de är.

Om en person gått vilse och frågar om vägen till Örebro, så hjälper man honom inte genom att berätta att man själv är örebroare och att
Örebro är en härlig stad. Nej, man hjälper honom genom att ta fram karta och kompass och beskriva vägen. Man hjälper en vilsen svensson genom att ge honom eller henne evangelium.

Man förklarar det hopp man har genom att berätta om vem som är vårt hopp, vem som är vägen till Gud, sanningen och livet. Att Jesus är sann Gud och människa, att han föddes av jungfrun Maria, alla löften om honom i profetiorna, att han gjort under, att han vara lydig under lagen, att han blev pinad och döda för våra synders skull på korset, att han uppstod på tredje dagen och skall komma åter.

 Man hjälper en människa hem till Gud genom att förkunna att alla våra synder är förlåtna genom Kristi försoning, och att var och en får tro sin frälsning helt utan motprestation, att Gud tar emot syndare för intet, för Kristi skull.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar