lördag 24 september 2011

Hängivna för ett syfte



Himmelriket är likt en skatt som är gömd i en åker. En man finner den och gömmer den, och i sin glädje går han och säljer allt vad han äger och köper den åkern. Himmelriket är också likt en köpman som söker efter vackra pärlor. Och när han har funnit en mycket dyrbar pärla, går han och säljer allt vad han äger och köper den. ” (Matt.13: 44 - 5)

En kristen vill verkligen leva helhjärtat för Gud, ägna hela sin själ åt honom och leva sitt liv genom att vandra i Kristi fotspår.

Men hur ser det ut för oss? Är det inte ofta så att vi finner att vi bara gett honom en liten del av våra liv? Vi är mer halvhjärtade än helhjärtade. Vi vill vara hos Jesus, men upptäcker hur lätt vi glider iväg.

 Texten är två liknelser som berättar för oss om två helhjärtade människor, två människor som brinner för ett syfte. De kan hjälpa oss att förstå hur vi kan leva mer helhjärtat för Gud.

Den ene finner en skatt som är gömd i en åker. Hans glädje över upptäckten får honom att sälja allt han äger för att kunna köpa åkern. Den andre är en köpman som letar efter vackra pärlor. När han funnit en dyrbar pärla går han och säljer allt han äger för att köpa den.

Det som förenar dessa två män är att de är totalt hängivna för ett enda syfte viljan att äga något oerhört värdefullt. Nu ska vi inte fördjupa oss i detta med dumheten att sträva efter att äga något jordiskt. Det är en liknelse, som Jesus förklarar:

Himmelriket är likt en skatt som är gömd i en åker…Himmelriket är likt en köpman som söker efter vackra pärlor”.

För dessa män betydde det jordiska inte mer än att de kunde lösa in alltihop för att få vad deras hjärtan trånade efter, skatten och pärlan. Så mycket betydde det de upptäckte, för dem.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar