torsdag 29 september 2011

Att värdera skönhet och hälsa högre


Himmelriket är likt en skatt som är gömd i en åker. En man finner den och gömmer den, och i sin glädje går han och säljer allt vad han äger och köper den åkern. Himmelriket är också likt en köpman som söker efter vackra pärlor. Och när han har funnit en mycket dyrbar pärla, går han och säljer allt vad han äger och köper den. ” (Matt.13: 44 - 50)

Varför är vi inte alltid så hängivna vår Frälsare, varför är vi inte helhjärtade och fyllda av kärlek till honom. Svar: för att vi glömmer bort och inte begrundar vilket värde skatten har, vi inser inte hur stort det är att ha Kristus till vår Gud och Frälsare.

I vår glömska börjar vi värdera andra saker på tok för högt.

Vi värderar skönhet och hälsa. Aldrig har väl utseendet och hälsan betytt så mycket som idag. Men hur vi ser ut är inget som består. Inga skönhetskurer kan hindra att vi till slut ändå får våra rynkor och vår sämre hy. Ingen diet kan hindra att vårt hjärta till slut kommer att sluta att slå. Men Gud kommer inte att se på våra vackra ansikten, mäta våra muskler eller känna på våra slanka lår. Gud är intresserad av våra hjärtan. Och den enda dieten för andligt skröpliga hjärtan heter Kristus och hans Ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar