torsdag 31 mars 2011

spackla ytan eller omvändelse?


Det duger inte att hålla på och putsa på fasaden. Gör vi det så blir vi bara som döda fariséer, om vilka Kristus sade:

Ni liknar vitkalkade gravar. Utanpå ser de vackra ut, men inuti är de fulla av de dödas ben och allt slags orenhet.  (Matt. 23:27)   

Goda kristna blir vi när vi omvänder oss till Gud. Då låtsas vi inte att vi är någon annan än den vi är. Då faller vi ner för Kristi fötter med bön om nåd och förlåtelse. Och han klär oss i den vita rena klädnaden, med förlåtelsen genom honom.

Nu kanske någon tänker: ”Men, Stefan motsäger du inte dig själv nu? Du har ju ägnat halva predikan åt hur man ska prata och hur man inte ska prata. Och nu säger du att man inte blir en bättre kristen genom goda gärningar.”

Låt mig svara: Ja, men jag har aldrig sagt att man blir ett gott träd genom god frukt. Jag har sagt som Kristus säger: ett gott träd bär god frukt, och ett dåligt träd bär dålig frukt.

Människan förändras inte genom att man skrapar på ytan och ger henne lagen. Människan förändras när hennes hjärta förändras. Och hjärtat förändras bara genom tron på Kristus. När människan ångrar sig och tror på Kristus så blir hon omvänd, Anden tar plats i hennes hjärta och Skriften säger:

Andens frukt…är kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trohet, mildhet och självbehärskning. Sådant är lagen inte emot. De som tillhör Kristus Jesus har korsfäst sitt kött med dess lidelser och begär. Om vi har liv genom Anden, låt oss då även följa Anden.” (Gal. 5:22 -25)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar