lördag 2 april 2011

Anden ger goda frukter genom evangeliet


Andens frukt…är kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trohet, mildhet och självbehärskning. Sådant är lagen inte emot. De som tillhör Kristus Jesus har korsfäst sitt kött med dess lidelser och begär. Om vi har liv genom Anden, låt oss då även följa Anden.” (Gal. 5:22 -25)

Frukten av tron på Kristus är att vi förändras. När vi ser hur Kristus älskat oss, så lär vi oss älska våra medmänniskor och leva ett liv i renhet och rättfärdighet. Vi kommer att fortsätta att synda. Därför måste vi leva i daglig omvändelse, så att vi dagligen ångrar vår synd och tar emot förlåtelsen genom Kristus, vi klär av oss den gamla människan, det dåliga trädet och ikläder oss den nya människan, det goda trädet. Bara så kommer god frukter fram. När den nya människan hör lagen, så fnyser hon inte eller blir oroad, utan gör villigt och glatt det Gud befaller oss att göra.  Den nya människan i oss vill och kan göra Guds vilja, visserligen i svaghet och ofullkomlighet, men ändå blir det en början, när vi lever nära Kristi kors.

Därför ska vi ivrigt höra och läsa Guds Ord, vi ska bekänna våra synder och ta emot avlösningen i bikten, tänka på vårt dop då vi dog och uppstod med Kristus och vi skall ta emot Hans sanna kropp och sanna blod i nattvarden, därför att det är genom dessa enkla medel som Kristus kommer till oss, och förenas med oss så att vi blir goda träd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar