måndag 14 mars 2011

Behåll ödmjukheten

När vi kommer inför Gud kan vi hänvisa till Guds löften därför att vi vet att han är trofast. Han är den Gud som förde sitt folk ut ur Egypten och ut ur Babylon. Han är den Gud som utgav sin enfödde Son för att var och en som tror på honom inte skall gå förlorad, utan ha evigt liv. Han är också den Gud som lovar att bevara oss hela vägen hem till himlen, när vi förblir i Jesus Kristus hans älskade son vår Herre.

Som Guds barn ska vi behålla vår ödmjukhet, så att vi bekänner att Gud är Herre. Han är inte vår butler som kommer springande när vi vill bli betjänade, han är vår Herre och Gud. Därför skall vi be att Hans namn blir förhärligat i våra liv, genom vad vi gör och säger. Vi får också be att han hjälper oss i våra liv på olika sätt, men det han ger är gåvor och inte rättigheter.

Men framförallt, låt oss aldrig glömma att vi aldrig kan göra oss förtjänta av hans godhet och nåd, utan alltid hålla Daniels ödmjukhet för våra ögon:

”det är inte på grund av vår rättfärdighet utan på grund av din stora barmhärtighet som vi kommer inför dig med våra böner.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar