söndag 13 mars 2011

Hur kan vi närma oss Gud?

Profeten Daniel ber:

”det är inte på grund av vår rättfärdighet utan på grund av din stora barmhärtighet som vi kommer inför dig med våra böner.” (Daniel 9:18)

Här kommer vi till textens hjärta. Det är i samma ordalag aposteln Paulus talar när han säger:

Ty av nåden är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det, inte på grund av gärningar, för att ingen skall berömma sig.” (Ef. 2:8 - 9)

Det enda vi kan hänvisa till inför Gud är hans nåd och barmhärtighet, inte vår rättfärdighet, inte våra gärningar. Och den nåden visade Gud till oss ovärdiga syndare, när han sände sin enfödde Son att ta alla våra synder på sig själv och bära dem hela vägen till korset för att straffas för dem och så sona vår synd och betala vår skuld.

 Genom Kristus kan vi komma inför Gud, i vördnad, men också med glädje och frimodighet som Hebreerbrevets författare säger:

Bröder, i kraft av Jesu blod kan vi nu frimodigt gå in i det allra heligaste på den nya och levande väg som han har öppnat för oss genom förlåten, det vill säga sitt kött. Vi har en stor präst över Guds hus. Låt oss därför med uppriktigt hjärta gå fram i full trosvisshet, med ett hjärta som är renat från ett ont samvete och med en kropp som är badad i rent vatten.” (Hebr. 10:19 - 22)

Genom Jesus Kristus vet vi att vi har en nådig Gud. Hans blod renar oss från all synd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar