måndag 1 april 2013

I Kristus är Gud med oss i allt



 Herren talade åter till Ahas och sade: ’Begär ett tecken från HERREN, din Gud. Begär det nerifrån djupet eller uppifrån höjden.’ Men Ahas svarade: ’Jag vill inte begära något, jag vill inte fresta HERREN.’ Då sade Jesaja: ’Lyssna nu, ni av Davids hus: 'Är det inte nog att ni vill trötta ut människor? Vill ni också trötta ut min Gud? Därför skall Herren själv ge er ett tecken: Se jungfrun skall bli havande och föda en son och hon skall ge honom namnet Immanuel.” (Jes. 7:10-14) 

Immanuel betyder att Gud är med oss i Jesus Kristus, därför att Han sonat våra synder fullkomligt, vi är förlåtna i Honom. Gud vandrar genom mörkret med oss. Gud vandrar genom stormen med oss. Gud vandrar genom vildmarken med oss. Gud vandrar genom elden med oss. Gud vandrar genom lidandet med oss. Gud vandrar genom frestelsen med oss. Gud vandrar genom sjukdomen med oss. Gud vandrar genom bekymren med oss.

Gud står för vad Han säger. Om Ahas hade, precis som Abraham (Joh.8: 56), trott på Kristus och glatt sig åt Hans dag så hade han kunnat trösta Juda folk inför hotet om invasion med ordet: ”Immanuel”, Gud är med oss.


Jesus är det yttersta beviset på att Gud är med oss. Om Jesus inte fötts till vår jord och om vi inte hade hört om Honom hade vi inte lärt känna Gud.

 ”Ingen har någonsin sett Gud. Den Enfödde, som själv är Gud, och är hos Fadern, har gjort honom känd. ” (Joh.1: 18)

Låt oss bära detta med oss, i glädjen, i smärtan i lidandet, i vardagen, inför den sista dagen, inför vår egen dödsstund: Gud är med oss. Jesus har kommit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar