söndag 28 april 2013

När Gud svarar nej på vår bön



Det berättas om hur kyrkofadern Augustinus, när han var ung på 300-talet, var oomvänd och icke-troende, att hans mamma, som hette Monika, alltid bad att hennes son skulle omvända sig och bli en kristen. När hon fick reda på att han skulle fara till Italien, så gick hon till kyrkan och bad hela natten att Gud skulle hindra den resan.  Hon tänkte att om han for till det ogudaktiga Rom, så skulle han komma under dåligt inflytande. Om han stannade hemma, så kunde hon påverka honom och leda honom till tro på Jesus Kristus.


Klassisk bild av Augustinus och hans mor Monika.
Gud svarade: nej, på hennes bön. Men när han kom till Italien så skickade Gud den fine biskopen av Milano, Ambrosius, som ledde Augustinus till tro på Kristus. Efteråt var Monika förstås glad att Gud sagt nej till, hennes bön. Hon tackade den allsmäktige Guden som förde hennes son Augustinus till tro.


Ibland säger Gud inte ja till en bön när han ser att ett nej, kanske gynnar oss, eller någon annan, bättre. Men han hör alltid bön.


Kristus säger:

Finns det bland er någon far som skulle ge sin son en orm när han ber om en fisk, eller en skorpion när han ber om ett ägg? Om ni som är onda förstår att ge era barn goda gåvor, hur mycket mer skall då inte er Fader i himlen ge den helige Ande åt dem som ber honom” (Lukas 11:11f)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar