lördag 20 april 2013

Kristus är bevisad en gång för alla, vi har Bibeln



Om nu Jesus visade sig för lärjungarna, ska vi då inte förvänta sig att han visar sig för oss för att vi ska tro? Ska vi uppmuntra människor att be att Gud bevisar sig genom andliga upplevelser och religiösa känslor?  Ska vi konstatera att det viktiga är inte Bibelns ord, läran, det historiska, utan ett personligt möte med Jesus, att man känner att Jesus bor i hjärtat? Kan man säga: det viktiga är inte att du tror på allt som står i Bibeln, det viktiga är att du har mött Jesus.

Vi ska svara på de frågorna genom att läsa från Lukas 24.

Och han sade till dem: "Detta är vad jag sade till er, medan jag ännu var hos er: Allt måste uppfyllas som är skrivet om mig i Mose lag, hos profeterna och i psalmerna." Sedan öppnade han deras sinnen, så att de förstod Skrifterna. Och han sade till dem: "Det står skrivet att Messias skall lida och på tredje dagen uppstå från de döda, och att omvändelse och syndernas förlåtelse skall predikas i hans namn för alla folk, med början i Jerusalem.  Ni är själva vittnen om detta.” (Lukas 24: 44-48)

Man skulle kunna tycka att det största och viktigaste och det som överskuggar allt och borde räcka för att bygga tro och andlighet är det faktum att Kristus står framför dem som den uppståndne. Då börjar han tala om Moses och profeterna och psalmerna, om gamla testamentet. Sedan öppnade han deras sinnen, så att de förstod Skrifterna. Och han sade till dem: "Det står skrivet,”

Det intressant är nu att han börjar tala om Bibeln.  Han förklarar att det de bör veta är att det
de sett stämmer överens med Moses och profeterna. Jesus hänvisar de häpna lärjungarna till Bibeln. Han vill inte föra dem inte in i ett religiöst koma, utan in i ett bibelstudium.

Kristus har bevisat sig för apostlarna, apostlarnas upplevelser finns nedtecknade i evangelierna. Jesus befaller inte lärjungar att predika om upplevelsen som en väg till Gud. Jesus säger:

”omvändelse och syndernas förlåtelse skall predikas i hans namn för alla folk”

Lärjungarna blev vittnen och vi för en fullkomlig visshet om vad som hände genom evangelierna. Vi skall inte hänvisa människan till sig själv:

omvändelse och syndernas förlåtelse skall predikas”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar