lördag 25 februari 2012

Vem förbereder skörden?


Kristus sade:

”Säger ni inte att det ännu är fyra månader kvar till skörden? Men se, jag säger er: Lyft blicken och se hur fälten har vitnat till skörd.”

Kristus förklarar att även fast man skulle kunna tro att det är flera månader kvar till skörd, så är det faktiskt skördetid redan nu. I det nuvarande scenariot var den samaritiska kvinnan redan på väg ut till dem (Jesus och lärjungarna) med folket ifrån staden. När han säger att fälten vitnat till skörd, så kanske de såg hundratals eller tusentals gestalter vid horisonten som närmade sig, i sina ljusa långskjortor.

fälten har vitnat till skörd”.

De hade redan missat flera tillfällen att se skörd, där det fanns skörd, hos kvinnan, i staden. Nu vill han visa dem skörden. Innan man får skörd, måste man harva och så. Nu hade kvinnan redan gjort det jobbet.

Nej, du och jag kanske inte skördar så många själar för Guds rike, men vi får så och harva. Kanske blir det någon annan som får skörda. 

"Redan nu får den som skördar sin lön. Han samlar in frukt till evigt liv, så att den som sår och den som skördar kan glädja sig på samma gång.  Ändå är det ordet sant, att en sår och en annan skördar.  Jag har sänt er att skörda där ni inte har arbetat. Andra har arbetat, och ni har gått in i deras arbete."  Många samariter från den staden kom till tro på honom genom kvinnans ord, då hon vittnade: "Han har sagt mig allt vad jag har gjort." När samariterna kom till honom, bad de att han skulle stanna kvar hos dem, och han stannade där två dagar. Och många fler kom till tro på grund av hans ord." (Joh. 4:36 - 41

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar