lördag 4 februari 2012

Varifrån får vi kraft att tjäna med våra nådegåvor?

Skriften säger:

"Låt oss därför göra gott mot alla människor medan vi har tillfälle, och framför allt mot dem som delar vår tro." (Gal. 6:10)  

Paulus säger i Romarbrevets tolfte kapitel:

"Var inte tröga när det gäller nit, var brinnande i anden, tjäna Herren. Var glada i hoppet, tåliga i lidandet, uthålliga i bönen. Hjälp de heliga med vad de behöver. Var ivriga att visa gästfrihet.  Välsigna dem som förföljer er, välsigna och förbanna inte.  Gläd er med dem som är glada, gråt med dem som gråter. Lev i endräkt med varandra. Tänk inte på det som är högt utan håll er till det som är ringa. Var inte självkloka." (Rom . 12: 11-16)

Allt detta förstår vi är viktiga saker i en kristen församling. Den som trodde att det kristna livet var en kudde väcks här ur sin sömn. Att leva av nåden och vara frälst helt utan gärningar betyder inte ett liv i utan gärningar.

•    När vi i evangelium får höra att Kristus är Guds Lamm som tar bort världens synd, att all vår skuld är sonad genom Kristi kors, det är då vi får sann kärlek till Gud och våra medmänniskor.
•    Det är genom att se hur Kristus älskar oss helt oförtjänt som vi lär oss att älska de som kanske inte med sina liv förtjänar det.
•    När vi genom att se på Kristi kors ser hur Gud ger, utan vår motprestation, det är då vi blir glada givare.
•    När vi ser hur Kristus ber för våra syndiga själar får vi kraften att be för våra syskon och våra fiender.

Hur ska vi ta dessa uppmaningar? När vi ser på dem och jämför dem med oss själva så lär det var ganska lätt att hitta, inte bara repor i vävnaden, utan stora hål och luckor. Förmaningen genom Guds Lag skall få göra oss bekymrade. Den ska få oss att fråga : "Var är min kärlek till Gud och medmänniskan?". Men när vi i ånger bekänt vår synd och skuld, då skall vi resa oss upp, blicka på Kristi kors och ifrån Hans kärlek hämta kraft att älska dem Kristus gett oss att älska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar